9 ChatGPT ötlet – AI a kreativitás szolgálatában

Az AI és a kreativitás találkozása folyamatosan új és izgalmas lehetőségeket teremt a 21. században. Nem hátráltatja, hanem felerősíti a kreativitásunk kiaknázását, csak tudnunk kell jól használni. Az egyik legizgalmasabb újítás, amely 2022. novembere óta felforgatja a világot, a ChatGPT, amely egy intelligens szöveggeneráló modell, és képes olyan szövegeket előállítani, amelyek nagyon hasonlítanak az ember által írt szövegekre. A ChatGPT-nek számos kreatív felhasználása van. Íme kilenc klassz ötlet, hogyan lehet felhasználni a ChatGPT mesterséges intelligenciát a tartalomgyártásban, és hogyan kérhetünk tőle hatékonyan segítséget.

A Szikra magazin oldalon is találsz egy hasznos cikket a témában: HOGYAN SEGÍT PROFI ÖTLETEKBEN A CHATGPT? HASZNÁLD A CREATE MÓDSZERT!

Történetírás

A ChatGPT egy kiváló eszköz arra, hogy inspirációt nyerjünk, ha elakadunk egy történet írása közben. Az AI képes arra, hogy folytassa a megkezdett szöveget, új szálakat adjon hozzá, vagy akár egy teljes történetet is kitaláljon nekünk.

Példa applikáció: Az “AI Dungeon” egy olyan játék, amelyben a felhasználók történeteket írhatnak, amelyeket a ChatGPT folytat. Az alkalmazás segítségével az emberek gyakorolhatják a kreativitásukat és fejleszthetik az íráskészségeiket. Az “Story Creator” PEDIG egy olyan alkalmazás, amely segít a felhasználóknak történeteket írni.

Tanács: Ha történetet írunk, adjunk át a ChatGPT-nek egy rövid összefoglalót a szereplőkről, a cselekményről és a helyszínről. Ez segít a mesterséges intelligenciának, hogy jobban megértse a történetet, és így kreatívabb szöveget generáljon, jobban megértse a történet kontextusát, és így a legmegfelelőbb karaktereket, helyszíneket és cselekményeket tudja javasolni.

Blogírás

A ChatGPT segítségével számos kreatív témát lehet feldolgozni a blogbejegyzéseinkben. A mesterséges intelligencia segítségével megkaphatjuk azokat a kulcsszavakat, amelyekre az emberek a legtöbbet keresnek, és így segít nekünk abban, hogy olyan cikkeket írjunk, amelyek a lehető legtöbb embert érdekelnek.

Példa applikáció: Az “Articoolo” egy olyan alkalmazás, amely használja a ChatGPT-t ahhoz, hogy automatikusan cikkeket írjon a felhasználók számára. Az alkalmazás az általunk megadott kulcsszavak alapján írja meg a szöveget.

Tanács: A blogírásnál kérjük a ChatGPT-t, hogy adjon ötleteket a cikkünk témájával kapcsolatban. Ha megkapjuk az ötleteket, akkor átgondolhatjuk, hogy milyen irányba tereljük a cikkünket, és hogyan tudjuk azt a legérdekesebbé tenni.

Versírás

A ChatGPT kiválóan alkalmazható arra, hogy segítsen nekünk verset írni. Az AI képes rímeket, metrikákat és versformákat ajánlani, amelyek inspirálhatnak bennünket, és segíthetnek abban, hogy a versünk minél jobban illeszkedjen a kívánt stílushoz.

Példa applikáció: A “Poet Assistant” egy olyan alkalmazás, amely segít a felhasználóknak verset írni. Az alkalmazás arra használja a ChatGPT-t, hogy rímeket, metrikákat és versformákat ajánljon a felhasználók számára.

Tanács: Ha verset írunk, adjunk át a ChatGPT-nek egy rövid összefoglalót a vers témájáról. Ez segít a mesterséges intelligenciának abban, hogy jobban megértse a verset, és így segít abban, hogy a versünk minél jobban illeszkedjen a kívánt stílushoz.

Reklám

A ChatGPT segítségével könnyedén írhatunk hatékony reklámokat, amelyek megragadják az emberek figyelmét. Az AI képes arra, hogy címsorokat, szlogeneket és kreatív ötleteket javasoljon, amelyek segíthetnek abban, hogy a reklámunk minél hatékonyabb legyen.

Példa applikáció: Az “AdZis” egy olyan alkalmazás, amely segít a felhasználóknak hatékony reklámokat írni. Az alkalmazás klasszul használja a ChatGPT-t ahhoz, hogy címsorokat, szlogeneket és kreatív ötleteket javasoljon a felhasználók számára.

Tanács: Ha reklámot készítünk, reklámszöveget írunk, adjunk át a ChatGPT-nek egy rövid összefoglalót a termékről vagy szolgáltatásról, amelyet reklámozunk. Ez segít a mesterséges intelligenciának, hogy jobban megértse a termékünket, és így hatékonyabb reklámokat tudunk írni.

Kreatív AI mestereszköztár - ChatGPT, ötletek, tartalom
Iratkozz be a Kreatív AI mestereszköztár kurzusra és legyél jövőálló!

Mém készítés

A ChatGPT segítségével könnyedén készíthetünk vicces és kreatív mémeket.

Példa applikáció: A “Meme Generator” egy olyan alkalmazás, amely segít a felhasználóknak vicces és kreatív meméket készíteni.

Tanács: Ha mémet készítünk, adjunk át a ChatGPT-nek egy rövid összefoglalót a témáról, amelyet meg szeretnénk örökíteni a memén. Ez segít a mesterséges intelligenciának abban, hogy jobban megértse a poént, és így segít abban, hogy a mémünk minél jobban illeszkedjen a kívánt stílushoz.

Karakteralkotás

A ChatGPT segítségével könnyedén alkothatunk karaktereket az általunk választott történethez vagy projektünkhöz. Az AI képes arra, hogy neveket, személyiségjegyeket és háttértörténeteket javasoljon, amelyek inspirálhatnak bennünket, és segíthetnek abban, hogy a karakterünk minél jobban illeszkedjen a kívánt szerephez.

Példa applikáció: A “Character Creator” egy olyan alkalmazás, amely segít a felhasználóknak karaktereket alkotni.

Tanács: Ha karaktert alkotunk, adjunk át a ChatGPT-nek egy rövid összefoglalót a karakter szerepéről és a történetről, amelyben szerepelni fog. Ez segít a mesterséges intelligenciának abban, hogy jobban megértse a karakterünk szerepét, és így segít abban, hogy a karakterünk minél jobban illeszkedjen a kívánt szerephez.

Ötletek generálása

A ChatGPT segítségével könnyedén generálhatunk ötleteket különböző projektekhez vagy témákhoz. Az AI képes arra, hogy javasoljon ötleteket és témákat, amelyek inspirálhatnak bennünket, és segíthetnek abban, hogy az ötleteink minél jobban illeszkedjenek a kívánt projekthez vagy témához.

Példa applikáció: Az “Idea Generator” egy olyan alkalmazás, amely segít a felhasználóknak ötleteket generálni, de bátran próbáld ki a SZIKRA ÖTLETGENERÁTORÁT!

Tanács: Ha ötletet kérünk a ChatGPT-től, adjunk át neki egy rövid összefoglalót a projektről vagy témáról, amelyhez az ötletet kérjük. Ez segít a mesterséges intelligenciának abban, hogy jobban megértse a kérést, és így segít abban, hogy az ötletek minél jobban illeszkedjenek a kívánt projekthez vagy témához.

Hirdetési szövegek írása

A ChatGPT segítségével könnyedén írhatunk hatékony hirdetési szövegeket is, amelyek inspirálhatják és motiválhatják az embereket a vásárlásra. Az AI képes arra, hogy szavakat, kifejezéseket és hangnemet javasoljon, amelyek segíthetnek abban, hogy a reklámunk hatékony legyen.

Példa applikáció: Az “Ad Copy Generator” egy olyan alkalmazás, amely segít a felhasználóknak reklám szövegeket írni.

Tanács: Ha hirdetési szöveget írunk, adjunk át a ChatGPT-nek egy rövid összefoglalót a termékről vagy szolgáltatásról, amelyet reklámozni szeretnénk.

Szövegkorrekció

A ChatGPT segítségével könnyedén javíthatjuk a helyesírási hibákat és nyelvtani hibákat a szövegeinkben. Az AI képes arra, hogy javasoljon javításokat és alternatív kifejezéseket, amelyek segíthetnek abban, hogy a szövegeink minél helyesebbek legyenek.

Példa applikáció: Az “Editor” egy olyan alkalmazás, amely segít a felhasználóknak javítani a szövegeiket, illetve én használom a Notion alkalmazásba beépítve is.

Tanács: Ha szövegkorrekciót kérünk a ChatGPT-től, adjunk át neki egy rövid részletet a szövegből, amelyet szeretnénk javítani. Ez segít a mesterséges intelligenciának abban, hogy jobban megértse a szöveg kontextusát, és így javasolni tudja a legmegfelelőbb javításokat és alternatív kifejezéseket.

A kreatív tartalmak előállítása sok kihívást jelenthet a tartalomgyártók számára. A ChatGPT azonban lehetővé teszi, hogy könnyedén és hatékonyan generáljunk különböző típusú tartalmakat, ám ahhoz, hogy a legjobb eredményeket érjük el a ChatGPT használatakor, fontos, hogy jól kommunikáljunk vele, és átadjuk neki a szükséges információkat A fenti ötletek és példák segíthetnek abban, hogy jobb és inspirálóbb tartalmakat hozzunk létre a ChatGPT segítségével.

Ez a blogcikk sokkal lassabban jöhetett volna létre, ha nem építem be az oldalba a ChatGPT-t, amely a segítségemre volt.

Szlafkai Éva, kreativitás tréner evaszlafkai.hu

Kreativitás a fókuszban – előadások, céges tréningek, online kurzusok, egyéni- és csapatfejlesztés változatos témakörökben, más nézőpontokból. Rendhagyó módszerek, érdekes témák, egyedi önismereti- és fejlesztési technikák. Részletek: evaszlafkai.hu

Találd meg a neked való kurzust és fejleszd magad kreatívan!

Ft16,900
Kreatív reziliencia kurzus- Válj változásállóvá!
Ft19,900
Magabiztos önérvényesítés - asszertivitás, mint életstílus kurzus
Ft25,900
Ötlettől a sikeres megvalósításig - önálló projektmenedzsment iránytű
Ft19,900
Kreatív AI eszköztár – ChatGPT, tartalom, lehetőségek
Ft9,900
Évtervezés másképpen 2024 online kurzus
Ft15,900
fenntartható lelkesedés online kurzus
Ft25,900
Énmárka új nézőpontokból - újrakezdőknek, váltóknak és kalandoroknak
Ft19,900
Hatékonyabb énem - időmenedzsment másként online kurzus
Ft15,900
Kreatív eszköztár - TOP10 nemzetközi módszer
Ft25,900
Élj kreatívan! online kurzus
Ft6,900
Ft15,900
Mind map – a kreatív problémamegoldás mestereszköze