Cégeknek

Céges kreativitásfejlesztő programok (workshop, előadás) 1-2 napostól akár több hétig tartó tematikával, minden esetben a cég céljaira szabottan. Konzultáció és ajánlatkérés az alábbi e-mail címen: info@szikrakurzusok.hu

Céges programok, események, fesztiválok keretén belül számos, kreativitást érintő téma lehet izgalmas és egyben hasznos a résztvevők számára. Egyedi, céges igényre, adott programra, projektcélra alakítás minden esetben.

Népszerű témák alább.

TRÉNING

3 órás, egynapos, hétvégi vagy akár több hetes kreativitást fejlesztő tréningek, workshopok. A programok célja a vezetők vagy kollégák kreativitásának fejlesztése, újszerű ötletek generálása, alternatív problémamegoldási technikák elsajátítása, konkrét projekt hatékonyságának növelése rendhagyó módszerekkel vagy motivációnövelő csapatépítés.

ONLINE KURZUS

Céges juttatásként adható egyéni online kurzus, vagy kurzuscsomag összeállítása illetve egyedi hozzáférés a Szikra online kurzusokhoz a csapat számára. Főbb témák: kreativitás fejlesztés, időmenedzsment, fenntartható lelkesedés, kreatív problémamegoldó módszerek, mind map, ötletgeneráló technikák, illetve cégre szabott téma is megoldható.

A KREATIVITÁS KÉPESSÉG TÖBBEK KÖZÖTT PROBLÉMÁK ALTERNATÍV MEGOLDÁSÁRA, LEHETŐSÉGEK FELISMERÉSÉRE, RUGALMAS HOZZÁÁLLÁSRA. KÍVÁNCSI TUDÁSVÁGY, AMELY MEGLÉVŐ ISMERETEINK ÚJSZERŰ ÖSSZERENDEZÉSÉVEL SEGÍTI A FEJLŐDÉST, ÉS A 21. SZÁZADBAN A TÚLÉLÉST.

World Economic Forum tanulmánya szerint a kreativitás a harmadik legfontosabb készség a sikerhez, amelyre a 2020-as évtizedben szükségünk lesz, miközben a NASA tesztjéből kiderült, a kreativitás szintünk 90%-át elveszítjük felnőtt korunkra. Nem árt többet tudni róla és fejleszteni – merthogy a kreativitáshoz szükséges képességek fejleszthetők.

Ha elfelejtetted a jelszót, kértél emlékeztetőt és nem érkezett meg (sem SPAM, sem kuka), akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az info@szikrakurzusok.hu címen és 24 órán belül küldünk egy ideiglenes jelszót, amivel be tudsz lépni. Ezt a jelszót bármikor megváltoztathatod a Profilom menüpontban.

Ha egy feladat megoldásakor nagyon elakadtál, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az info@szikrakurzusok.hu email címen keresztül, illetve a zárt FB csoportban is bátran kérdezhetsz.

Népszerű témák

Legyen szó előadásról vagy tréningről, az alábbi témák a legnépszerűbbek.

Olyan gondolkodási módszereket ismerhetnek meg a résztvevők ebben az előadásban, amelyekre világhírű out-of-the-box szemléletű szakemberek esküsznek, mint Edward de Bono, Csíkszentmihályi Mihály vagy épp Walt Disney. A segítségükkel sokkal hatékonyabbá, kreatívabbá, ötletdúsabbá tehetjük a munkánkat és komplexebben átlátunk majd bármilyen helyzetet, és gyorsabban oldhatunk meg problémákat. Az előadás során a TOP5 vagy a TOP10 nemzetközi módszerbe kapnak betekintést a résztvevők, amelyeket aztán a saját eszköztárukban is alkalmazhatnak.

Az inkubáció a kreatív problémamegoldás második állomása, és az egyik legizgalmasabb és leghasznosabb szakasza. A lappangási fázis alatt a tudatalattiban érik a megoldás, ami által olyan ötletek is eszünkbe jutnak, amelyekre tudatos úton nehezen jutnánk. Az inkubáció során a tudattalanunk dolgozik a minket foglalkoztató dolgokon, épp mintafelismerés zajlik. Az agy kapcsolatokat keres már meglévő infók és az újonnan beérkező infók között. Amikor talál, abból lesz az ötlet, és minden ilyen mintafelismerés apró dopaminlökettel jutalmaz. Ezt a különlegesen hatékony módszert ismerhetik meg a résztvevők az előadás során.

A rendhagyó előadás során a résztvevők egy meglepően új, mégis hétköznapi nézőpontból ismerhetik meg a saját kreativitásukat, produktivitásukat vagy akár ötletalkotó szokásaikat, ezáltal olyan stratégiákat ismernek meg, amelyeket alkalmazva bármikor hatékonyabb, lelkesebb, energikusabb állapotba hozhatják magukat. Mikor fontos az egyedüllét? Hogyan turbóz fel a természetben töltött idő? Milyen formában nem gátolnak, hanem segítenek a keretek? Miért leszünk hatékonyabbak, ha késleltetjük a problémamegoldást? Mindezekre, illetve még sokkal több kérdésre ad választ az előadás, amely végén a résztvevők összeállíthatják saját, kreativitásra hangoló szokásaikat.

A szervezeti klíma a szervezet életében lévő viselkedésminták, attitűdök, céges élethelyzetek, amelyek befolyásolják a folyamatokat (pl. problémamegoldás, döntéshozatal, kommunikáció, elköteleződés), e folyamatok pedig a szubjektív jóllét, elégedettség, kreativitás meghatározói is. A kreatív klíma, vagyis az egyéni ambíciókat támogató, ötletekre nyitott, változatosságra törekvő és bevonó munkahelyi légkör, ahol teret engednek a játékosságnak és a bizalomnak, hihetetlenül sikeressé, innovatívvá, “21. századállóvá” tehet egy vállalatot. Az előadásban ehhez ismerjük meg a szükséges tényezőket, az innováció ismérveit és a vezető felelősségét.

Szeretnénk átlátni komplex problémákat, megoldani bonyolult helyzeteket, hatékonyan tervezni a hónapot/évet/munkát, sikeresen dönteni komoly helyzetekben, emlékezetesen tanulni, gyorsan felkészülni egy előadásra/meetingre, jobb önismeretre szert tenni? Az előadásból megismerhetjük a legzseniálisabb és mégis könnyen használható kreatív problémamegoldó módszert, a mind map-et, amely egy szabályzott kreatív problémamegoldó módszer, és mint ilyen, segíti előhozni a megszokott gondolkodási kereteinken kívül megoldásokat. A mind map úgy ábrázolja a gondolatainkat, ötleteinket, ahogyan azok strukturálódnak az agyunkban, éppen ezért ezt a vizuális rendszert sokkal jobban átlátjuk, jobban értelmezzük, hamarabb és tovább megjegyezzük.

Kiváló alkalmazkodási képesség, gyors tanulókészség és az ötletszintézishez táptalajt nyújtó komplex jártasság számos területen… a fejlődéshez szükséges legfontosabb képességek a 21. században. Ezek a multipotenciális emberek szuperképességei, amelyeket remekül ötvöznek szorgalommal, lelkesedéssel és tettrekészséggel. Hozzáállásuk, mentális állóképességük, energiakapacitásuk és Matrjoska baba-szerűen egymásba épülő, egymást szintetizáló tevékenységeik remek változáskezelővé teszi őket. Érdemes meríteni az eszköztárukból, amivel ebben a gyorsan és kiszámíthatatlanul változó, komplex világban hatalmas előnyre tehetünk szert.

Miképpen oldhatunk meg alkotó módon váratlan helyzeteket? Hogyan aknázzuk ki, ha több minden érdekel bennünket? Miként láthatunk a problémákban lehetőséget, és meríthetünk a kudarcból ihletet? Hogyan találjunk rá az egyedi és elégedett önmagunkra? A kreativitás mindannyiunkban fellelhető és fejleszthető, és ma fontosabb, mint korábban bármikor – ez a 21. század egyik túlélőkészsége. Segít szembenézni a kihívásokkal, megoldásokat találni eddig ismeretlen problémákra, elszakadni a megszokottól és kiteljesíteni az életünket. Az előadásban a résztvevők egy kreatívabb élethez kapnak eszköztárat.